Tarina

Minusta tuntuu, että olen elossa, oma itseni, kun teen keramiikkaa tai kuvataidetta. Toivon, että yksityiset ihmiset ja perheet sekä myös yritykset, esimerkiksi kahvilat ja ravintolat, löytäisivät työni ja jakaisivat ehkä saman palon ja rakkauden.

Atavistinen yhteys

Intohimona keramiikka ja kuvataide

Savessa, joka on luonnosta löytyvä materiaali, on mielestäni jotakin ikiaikaista ja sen työstäminen on kiinnostanut minua jo lapsuudesta lähtien. Dreijaamisesta innostuin peruskoulussa.

Minulle on tärkeää tuntea, kuinka savi muovautuu esineeksi. Valmistan saviesineitä pääsääntöisesti dreijaamalla, mutta myös erilaisilla käsinrakentamisen tekniikoilla. Muottien käytön ainakin tällä hetkellä näen itselleni vieraana.

Kotimme yhteydessä Tampereella minulla on pieni savipaja dreijoineen ja keramiikkauuneineen.

Intohimo piirtämiseen ja kuvataiteisiin syntyi myös jo varhain lapsuudessa. Vaikka nuorena aikuisena en opiskellut ammattia kuvataiteen tai keramiikan alalta, olen myöhemmin päätynyt myös opiskelemaan aloja.

Kuvataidetta teen käyttäen useita kuvataiteen tekniikoita. Piirrän, maalaan, teen grafiikkaa, patsaita ja installaatioita. 

Minusta

Hei, olen Sari!

Olen peruskoulutukseltani lastenlääkäri ja olen työskennellyt viime vuosien aikana kehitysvammahuollossa. Taide, taiteen ja keramiikan tekeminen on osa minua, kuten myös työni lastenlääkärinä.

Olen opiskellut kuvataiteita ja taidehistoriaa Avoimessa yliopistossa Aalto-yliopistossa Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingin yliopistossa ja Lapin yliopistossa, jossa suoritin kuvataiteen perus- ja aineopinnot. Lisäksi olen opiskellut kuvataiteita ja keramiikkaa omatoimisesti ja erilaisilla kursseilla.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin.

Arvot

Minulle on merkityksellistä…

Luonto

Hyvin tehty työ, oman osaamisen tavoitteellinen kehittäminen

Esteettisyys

Esineiden käytettävyys, toimivuus

Kotimaisuus

Villa Karo, Benin

Stipendiaatti

Keväällä 2022 minulla oli mahdollisuus työskennellä stipendiaattina Länsi-Afrikassa Beninissä Villa Karon taiteilijaresidenssissä. Tutustuin beniniläiseen ja afrikkalaiseen taiteeseen ja keramiikkaan ja sain myös harjoitella keramiikan tekemistä paikallisen keraamikon opastamana ja ohjaamana.

 

 

Käsittelen asioita taiteen kautta

Työskentelystä ja inspiraatiosta

Inspiraationi lähteenä toimivat kohtaamiset unessa, matkoilla ja arjessa. Ihmiset, luonto, eläimet, eri ilmiöt, muodot, värit, erilaiset materiaalit ja työskentelytekniikat, kalliotaide, arkeologia sekä historialliset ruukut, mutta myös uudempi keramiikka innostavat minua.

Työni voivat ottaa kantaa erilaisiin yhteiskunnallisiin asioihin, mutta en erityisesti pyri kantaaottavuuteen. Ihmisen elämän ja koko maapallon elämän haurauden ja haavoittuvuuden näen kuitenkin useissa kuvataiteen töissäni.

Luonto on minulle hyvin tärkeä. Ajattelen, että tekemässäni keramiikassakin luonto on läsnä muodoissa ja väreissä. Koen, että savea ei voi pakottaa, se etsii muotoa, vaatii keskittymistä ja herkkyyttä.

Keraamisen esineen muoto ja esteettisyys ovat keskeisiä, mutta sopusoinnussa esineen toimivuuden kanssa – siinä toivon onnistuvani ja kehittyväni yhä.